Linkblog







Klokk

Utolsó kommentek

Címkék

achmed (2) adam culbert (1) ajánló (19) akció (1) album (1) animáció (3) anonim mc (1) application (2) archív (1) atb (1) august rush (1) autó (2) ázsia (1) balaton retró (1) blog (4) bölcsesség (1) book (2) bruno bozzetto (1) bubaj (1) budapest (2) budapest retró (1) buli (2) californication (1) cannot walk fly instead (1) cbs (1) chuck (1) cloverfield (1) csillag születik (1) dermot (1) design (8) diéta (1) dokumentum (1) dvd (4) egészség (1) ellen page (1) érdekes (1) eu (1) explodingdog (1) film (11) flickr (1) fozocske (1) fűrész 4 (1) games (6) grafika (1) gyerek (1) hangok (1) hangya (1) hank (1) haumann péter (1) hbo (1) hipervándor (1) hiphop (1) house (1) igazsag ara (1) irie maffia (1) jakupcsek (1) jeff dunham (1) jegyár (1) john updike (1) jövőkép (1) jumper (1) jumurjak (1) juno (1) kalandorok (1) karácsony (1) keanu reeves (1) képek (1) koncert (8) könyv (1) kritika (16) kultúra (6) laurie (1) lemez (2) letoltes (1) leukémia (1) macsakafogó2 (1) macskafogó (1) magyar (2) man from earth (1) marx fiverek (1) mediq (1) megasztár (1) moonlight (1) movies (6) mozi (3) music (19) musical company (1) mustsee (12) nagyfogyás (1) napi ajánlat (7) náray (1) nem ajánlom (7) norbi (1) olasz (1) oscar 2008 (1) ötlet (1) otthonom idaho (1) p2p (1) párnacsata nap (1) party (2) pénz (1) photography (12) pictures (1) pillow fight day (1) póker (1) posz (1) program (1) rajz (1) rap (1) river phoenix (1) rnb (1) robin williams (1) rtlklub (2) rtl klub (1) rudolf péter (1) sam brown (1) saw (1) schruff milán (1) sci fi (2) sensation (1) showtime (1) sorozat (10) sport (1) stohl (1) szabadidő (1) szakíts (1) szar (1) szavazás (1) szilveszter (1) színház (2) szopás (1) szörny (1) the unbending trees (1) tiesto (1) tv (17) tv2 (4) újév (1) új a poszon (1) underground (2) unplugged (1) viasat3 (1) vicces (7) videó (4) videójáték (1) viselkedés (1) web (4) webdesign (5) wings of love (1) youtube (1) žagar (1) zagar (1) zene (9) zorall (1) zságer balázs (1) divas (1) Címkefelhő

Bűbáj(os)

2007.12.12. 11:04

Amikor a rajzfilm és a való világ találkozik.
Talán valami ilyesmivel lehet jellemezni a Disney studió karácsony elé időzített mesefilmét.
Személy szerint nem vagyok nagy mesés, erre is a párom hívta fel a figyelmem és fel is keltette az érdeklődésemet. Ebből adódólag a hétvégén útbaejtettük a mozit!
A 'Roger nyúl a pácban' óta tudjuk, hogy a rajz és a valóság összehozható, de ez mégis más. Itt találkozunk előszereplős jelenetekkel (kb. 90%-ban) és a rajzfilmvilágban való történésekkel. A kettőt nem vegyítik, leszámítva 1-2 számítógépes grafikai elemet. Hogy milyen stílus? Valahogy nem lehet megfogalmazni. Egy olyan romantikus, de akciókkal dúsított előszereplős vígjáték rajzfilm musical. :) Vagy valami ilyesmi.



A történet a következő:
Giselle egy gyönyörű meseváros, Andalúzia szélén él, ahol a beszélő állatok és az énekkel nélkül nem létező jelenet természetes. Az igaz szerelemről álmodik és felépíti álmai hercegét a kis hörcsög barátjával, valamint a többi erdei kisállattal. Az igaz szerelem csókjáról énekel épp, amikor Edward herceg, a jóképú álompasi meghallja a dalt az erdőben és elkezdi őt keresni. Közben egy ogre vagy troll vagy mi, megtámadja a hercegnőt és Edward megmenti. Azonnal eljegyzik egymást, de a sors hirtelen közbeszól és a herceg gonosz mostohaanyja Narissa, aki fél, hogy elveszti a trónját, belöki Giselle-t egy varázskútba, és átküldi egy olyan helyre, ahol nincs olyan, hogy "Boldogan éltek, míg meg nem haltak!". Ez a hely nem más, mint a való világ. Itt már nincs a jól megszokott tündérmese hangulat, emiatt a főszereplőnk egy kicsit furcsán is érzi magát. Miután egy csöves ellopja a szép koronáját, Giselle találkozik Roberttel, aki hazaviszi és segít neki. A további történésről nem beszélek, mert túl sokat árulnék el a filmről. Elképzelem, mit gondolnának az emberek, amikor a nyugati pályaudvar előtt hófehérke keresné a 7 törpét és az egészet dalbafoglalná. Na valami ilyesmi történik itt is. Egész édi poénokkal van tűzdelve és nagyon illik a színészgárda is a képbe.

Amy Adams neve számomra eddig ismeretlen volt, bár az imdb szép kis sort hoz fel a nevéhez. De egy tény. Tökéletesen illik rá a kis butácska hercegnő szerepe. James Marsden, vagyis a herceg neve már ismerősebb volt, bár őt is csak az X-men Cyclopsaként tudnám megemlíteni. Róla annyi, hogy nagyon keményen alakítja a hőst, akinek legfőbb vágya, hogy mindenáron megmentse szerelmét. A film szerintem leghíresebb szereplője Susan Sarandon, aki a gonosz boszorkányt alakítja és élőszereplőként max. 10 percre szerepel, de így is megkapta a pénzt érte valószínűleg. A szereplők közt utoljára említeném a megmentőt Robertet, a szintén komoly múlttal rendelkező és a Grace klinikából már jól ismert Patrick Dempsey-t.

A film az USA-ban hatalmas sikerrel nyitott. A premier napján azonnal az első helyre került 8.1 millió dolláros nyitással és így is maradt 2 hétig, mikorra is 83,8 milliós bevételt produkált az USA-ban és 105,3 millát világszerte.

Magyar adataim a múlt csütörtöki premier miatt még sajnos nincsenek, de én láttam és nagyon is alkalmas egy barátnős, vagy akár feleséges, gyerekes kellemes téli délutáni, esti kikapcsolódásra.

a film honlapja
iMDb link
A trailer (angol):

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: bubaj

A bejegyzés trackback címe:

https://posz.blog.hu/api/trackback/id/tr23261411

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: price of gold per pound 2017.10.17. 04:34:14

Exkluzív: előzetes élménybeszámolónk a Fire Emblem Warriors játékról - Dice

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása