Linkblog







Klokk

Utolsó kommentek

Címkék

achmed (2) adam culbert (1) ajánló (19) akció (1) album (1) animáció (3) anonim mc (1) application (2) archív (1) atb (1) august rush (1) autó (2) ázsia (1) balaton retró (1) blog (4) bölcsesség (1) book (2) bruno bozzetto (1) bubaj (1) budapest (2) budapest retró (1) buli (2) californication (1) cannot walk fly instead (1) cbs (1) chuck (1) cloverfield (1) csillag születik (1) dermot (1) design (8) diéta (1) dokumentum (1) dvd (4) egészség (1) ellen page (1) érdekes (1) eu (1) explodingdog (1) film (11) flickr (1) fozocske (1) fűrész 4 (1) games (6) grafika (1) gyerek (1) hangok (1) hangya (1) hank (1) haumann péter (1) hbo (1) hipervándor (1) hiphop (1) house (1) igazsag ara (1) irie maffia (1) jakupcsek (1) jeff dunham (1) jegyár (1) john updike (1) jövőkép (1) jumper (1) jumurjak (1) juno (1) kalandorok (1) karácsony (1) keanu reeves (1) képek (1) koncert (8) könyv (1) kritika (16) kultúra (6) laurie (1) lemez (2) letoltes (1) leukémia (1) macsakafogó2 (1) macskafogó (1) magyar (2) man from earth (1) marx fiverek (1) mediq (1) megasztár (1) moonlight (1) movies (6) mozi (3) music (19) musical company (1) mustsee (12) nagyfogyás (1) napi ajánlat (7) náray (1) nem ajánlom (7) norbi (1) olasz (1) oscar 2008 (1) ötlet (1) otthonom idaho (1) p2p (1) párnacsata nap (1) party (2) pénz (1) photography (12) pictures (1) pillow fight day (1) póker (1) posz (1) program (1) rajz (1) rap (1) river phoenix (1) rnb (1) robin williams (1) rtlklub (2) rtl klub (1) rudolf péter (1) sam brown (1) saw (1) schruff milán (1) sci fi (2) sensation (1) showtime (1) sorozat (10) sport (1) stohl (1) szabadidő (1) szakíts (1) szar (1) szavazás (1) szilveszter (1) színház (2) szopás (1) szörny (1) the unbending trees (1) tiesto (1) tv (17) tv2 (4) újév (1) új a poszon (1) underground (2) unplugged (1) viasat3 (1) vicces (7) videó (4) videójáték (1) viselkedés (1) web (4) webdesign (5) wings of love (1) youtube (1) žagar (1) zagar (1) zene (9) zorall (1) zságer balázs (1) divas (1) Címkefelhő

Robikám, ez nem nyert...

2007.10.25. 15:08

    Valamikor tavaly még volt, most meg már nincsen. Pedig szerettem. Sokan azt mondták, hogy ez is csak egy műsor a sok közül, de én akkor is szerettem, egyediségével kitűnt a többi hasonló, autós-berhelős produkció közül. Ez volt a Totalcar, amelyet Bazsó Gábor és Winkler Róbert vezetett. Aztán a TV2 gondolt egyet és először a késő esti órákra száműzte, majd ha jól tudom meg is szüntette az epizódokat.
    Nu! Aztán jött a hír: autószerelő Robi a Hángérijen Mjúzik Televízsőnhöz (MTV-hez) szerződött, ahol saját, nyugiban egy asztalnál beszélgetős-jópofizós műsora lesz. Egy régebbi postomban már kritizáltam kishazánk legújabb, saját zenecsatornáját akik - nem tudom hallottátok-e - de kisebb szarban vannak most, amire néhány sor erejéig kitérnék, majd vissza. Történt ugyanis, hogy ilyen nevű TV csatorna már van Magyarországon. Bár ha belegondolunk, nem is csatorna, inkább intézmény. Ha jártatok már a Szabadság téren és esetleg feltekintettetek a Magyar Televízió épületének homlokzatára, akkor ott a következő felirat olvasható: MTV, alatta Magyar Televízió. És van a mi kis honosított zenecsatornánk: MTV. Nu??? Mi a fene? Nem akarok jogi kérdésekbe belemenni, de most éppen azon vitáznak, hogy ki jegyeztette be előbb magának a nevet, a Magyar Televízió elnöke szerint ez megtévesztő, és hogy ezzel a zenecsatorna nézőket vesz el, ilyen és olyan okokból. Lényeg a lényeg: ők most egy ideig ellesznek ezzel a kérdéssel, mennek majd magyar bíróságra, a  Szabadalmi Hivatalhoz, Alicantébe - ahol az EU-ban érvényes közösségi védjegyet adják, amely 27 országban érvényes - és még kitudja hova. A Magyar Televízió 50éve használja nevét, bár szabadalmi igényét csak 1993-ban jelentette be, abban az évben amikor a Music Television ezt 91-es bejelentése után megkapta. Szóval: indul a bohóckodás, kíváncsi leszek a végeredményre.

    Sajnos ezen tények, vagy nem tények az elmúlt hetek lefolyása után sem rendítenek meg abban a véleményemben, hogy a magyar MTV egy rakat fos. Tegnap késő esti tespedésem közepette jött egy havertól az üzenet: autószerelő Robi az MTV-n. Szerda, este 10, szókimondó műsor 1 órában, közéleti kérdések, érdekességek, viták. Swung. Hóóó, mondom ez engem érdekel. Most közel sem leszek jófej, mert az általam sacc/kb 10perc alatt elfogyasztott információ-mennyiség alapján fogok "fikázni". Robika egy asztalnál ült, egy elég puritánul berendezett studiósarokban ahol 2 arccal beszélgetett. A téma az egyház marketingtevékenysége, vagy valami ilyesmi lehetett. Az egyik arcról annyit jegyeztem meg, hogy ő valami fő fejes érsek (esztergomi??) közvetlen alárendeltje, nevét ne kérdezzétek, a másikról nem tudok sokat mondani, mert ő nem láttam csak hátulról és a sziluettje nem sok hasznos információval látott el személyiségével kapcsolatban. Néztem... néztem... ők a komolyságot és poénkodást váltogatták, próbáltak intellektuálisak lenni, kitettek magukért. De mindezek ellenére - ahogy őseggfejsége Pély Barna mondaná: ez nem jött át! Robikám! Nem megy ez neked, ez nem neked való!!
    Tudjátok, bennem az a Winker-kép él, hogy kollégájával tényleg humorosan, kreatívan, egyedien adják el magukat! És jól csinálják, hogy éppen birkát kerget traktorral, vagy miiitttudomén! De ez??? Szkeptikus voltam az MTV saját készítésű műsoraival kapcsolatban, bár inkább attól féltem a legjobban, hogy az "utcáról behívott srácok" nem fognak tudni teljesíteni. Most már látom: azzal jár mindenki a legjobban, ha marad a saját kaptafájánál. Én se megyek el se betanított magfizikusnak, se csirkefeldolgozóba segédmunkásnak. Én maradok annál amit szeretek és - remélhetőleg mások szerint is - tudok csinálni.
    De! Állítólag megint lesz Totalcar! Vajon ez sirály, vagy kacsa???

Cikkzárta után érkezett:
"én is láttam a végét
dópmen meg valami pap"

Ezek szerint a másik vendég, Pityinger László, alias Dopeman volt. Köszi

Szólj hozzá!

Címkék: tv kritika tv2 autó music nem ajánlom

A bejegyzés trackback címe:

https://posz.blog.hu/api/trackback/id/tr55207439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása